Raičeva ul. 11

2250 PTUJ

+386 41 684 910

Dosegljivi od 7. do 19.

Sobota 10:00 - 16:00

Ostali dnevi po dogovoru

O našem društvu

Zgodovinsko društvo Kastali

Namen društva Kastali je združevanje fizičnih in pravnih oseb, z namenom in ciljem pospeševati razvoj turizma na Ptuju ter negovati in oživljati zgodovinske običaje mesta Ptuj in ptujskega gradu, pa tudi popularizacija življenja na ptujskem gradu in starem mestnem jedru Ptuja skozi zgodovino in krepitev zgodovinske zavesti pri občanih Ptuja, ter zagotavljanje dodatnih možnosti za ustvarjanje turističnih produktov povezanih s Ptujem.

Naši člani

Da bi dosegli zastavljene cilje k sodelovanju vabimo ljudi, ki se ukvarjajo z obrtmi, ki so že skoraj utonile v pozabo, oziroma jih naši potomci več ne poznajo.
Naši člani vam bodo predstavili delo v srednjeveški tiskarni, oziroma na leseni repliki gutenbergove tiskarske preše, način tkanja volne, filcanje, izdelavo lesenega posodja in pribora s primitivnimi orodji …

Degustacije v grajski vinski kleti

Ena od naših dejavnosti je povezana tudi z vinom in zgodovino vinogradništva na Ptuju in okolici. V grajski kleti, globoko pod gosposkimi sobanami vam pripravimo zanimivo degustacijo nagrajenih vin grajskega vinskega ocenjevanja Društva VTC 13.

Verjamite, da ima vino v grajski kleti še posebno dober okus.

Kastali sod velikan

Klet

Nazdravje v sodu velikanu - 40.410 litrov

Fotografije naših obiskovalcev

Nam želite kaj sporočiti?

Izvedite več o naši srednjeveški tiskarni

Izvedite več o vinskih pokušinah v grajski vinski kleti

Obrt

Predstavljamo stare obrti, ki počasi tonejo v pozabo